Sökme & Tamir : Philips Azur Ütü GC4870

Evdeki ütümüz buhar ile ilgili sorunlar çıkarınca, söküp "yapılabilecek bir şey var mı?" diye bir bakmak istedim. Açıkçası, kireçten dolayı pek de tamir edilebilir gibi durmuyor. Isıtıcı ve buhar üreten kısım birbirine perçinlendiği için açıp temizlemek pek mümkün görünmedi gözüme. Yine de merak edenler için fotoğrafları paylaşayım. Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.


Arka panel, sadece tek bir vida ile açılabiliyor.


Kablolar kısmına ulaştık. Kablolar kontrol ünitesine ve alttaki ısıtıcıya gidiyor.


Sapın içinde küçük bir elektronik devre var. Karttaki röle, ütü uzun süre kullanılmadığında ya da düz olarak bırakıldığında devreyi kesiyor.


Ütünün üst gövdesi ayrıldıktan sonra kalan kısım. Vidalar sürekli nem görmeye dayanamamış gibi duruyor.


Metal plakayı çıkardıktan sonra görünenler, buhar sistemine giden ve metal kılıf ile korunmuş kablolar, su girişleri, ayar çubuğu ve sol tarafta bağlantılar.


Konnektörler pek te güven vermiyor. Üzerlerindeki beyaz, krem halindeki materyal de elledikçe bulaşıyor, sinir bozucu.


Aşağı katmanlara inmeye devam.


Ortada görünen ütünün termostatı.


Termostatı da söktükten sonra, sıra ısıtıcı elemente geldi. Ancak, sarı oklar ile gösterilen perçinler, tabanı ayırma imkanı vermiyor, ayırsam da sonra birleştirmek sıkıntılı. Bu nedenle, iç kısmı temizlemek pek mümkün değil.

Sökme & Tamir dizimin bu ilk yazısı için, gün içinde söktüğüm ütü denk geldi. Aslında genelde elektronik cihazlar ve bilgisayar söküyorum, sonraki yazılarda da görülecektir. 

Ütüyü toplamak isteyen, fotoğraflara ters sıra ile, yani aşağıdan yukarıya bakabilir :)
Sökme & Tamir : Philips Azur Ütü GC4870 Sökme & Tamir : Philips Azur Ütü GC4870 Reviewed by Fırat Tarman on Mayıs 02, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.