Kitap : Vida ile Tornavida

Günümüzde kullanılan pek çok el aletinin kökeni eski çağlara kadar uzanmaktadır. Yakın zamanlarda keşfedilen önemli bir el aleti bulmak için yola çıkan yazarın vardığı nokta vida ve tornavida olmuş.

Pek çok buluş için yazılmış çok çeşitli kitaplar bulabilirsiniz. Ancak vida ve tornavidanın tarihi üzerine yazılmış başka bir kitap var mıdır bilemiyorum, varsa da ben görmedim.

Vidanın el işlerinde bu kadar önemli olabileceğini ve çok eski çağlarda icat edilmediğini, son 1-2 yüzyılda hayatımıza girdiğini öğrenmek ilginç gelecektir. Elbette vida akıl edilmemiş bir araç değildi ama üretimi çok ama çok zordu. Sanayileşme ile birlikte üretimi başlayınca mekanik pek çok problemin çözümü ortaya çıktı.

Vidanın olduğu yerde elbette tornavida da ortaya çıktı. Onun hikayesi vida kadar ilginç olmasa da kitapta yer alıyor. Kitap daha çok vidanın öyküsü gibi.

Vida ve tornavida gibi pek de önemsemediğimiz alet edevat hakkında 161 sayfalık bir kitap çıkması enteresan. İlgi duyarsanız okuyabilirsiniz. İtiraf edeyim ki ben başlayınca bitirmek için bayağı çaba sarfettim. Biraz ağır dilli bir kitap. Akıcı bir dilde yazılmış birşeyler arıyorsanız pek denemeyin.
Kitap : Vida ile Tornavida Kitap : Vida ile Tornavida Reviewed by Fırat Tarman on Eylül 20, 2016 Rating: 5

2 yorum:

  1. Okumak istediğim kitaplardan bir tanesi.Icerigi hakkında bilgi verdiğiniz için sağolun.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.