ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (İNGİLİZCE)

Aşağıdaki siteler kendi araştırmalarım sırasında bulduğum siteler olup, herhangi bir önem sırasına göre değil, harf sırasına göre dizilmişlerdir. Bu liste, kendi bilgisayarımdaki favoriler listesinin buraya taşınmış halidir. Bilmediğim yüzlerce site olabilir, belki de en önemli siteleri buraya koymamış olabilirim. Bana bildirilen siteleri de kısa bir incelemeden sonra buraya ekleyeceğim. Giderek genişleyen ve yenilenen bir liste olmasına çalışıyorum.

ChipDocs Onbinlerce entegre devre ve elektronik parçanın özelliklerini aratabileceğiniz ve PDF formatında indirebileceğiniz bir site. İndirmek için siteye üye olmanız gerekiyor.


Circuit Lab Tarayıcınızın içinde devre çizmenize ve simulasyona olanak veren bir site. Aynı zamanda örnek devreler de içeriyor.


Datasheet Catalog Onbinlerce entegre devre ve elektronik parçanın özelliklerini aratabileceğiniz ve PDF formatında indirebileceğiniz bir site. Üyelik gerektirmiyor.


Discover Circuits Biraz karışık bir kaynak olmasına rağmen, 30,000+ devre bulundurduğunu iddia eden bu sitede gezinmek faydalı olabilir.


DIY Electronics Projects 300'den fazla ücretsiz elektronik proje.


Electronics Lab Hem pek çok proje bulabileceğiniz, hem de "downloads" kısmından devre elemanlarına ait PDF dökümanları bulabileceğiniz bir site.

ElectroSchematics Oldukça kapsamlı bir devre kaynağı. Amazon tarafından satış yapılan bir dükkan kısmı da var.


iFixIt Bu bir elektronik devre ya da proje sitesi değil, ancak elektronik bir cihazı tamir etmek isteyenler için çok iyi bir kaynak. Örneğin açması son derece zor olan bir iPad'i nasıl açacağınızı resimli ve detaylı olarak son derece güzel anlatıyor. Tamir ve kullanılabilecek alet edevat hakkında ayrıntılı bilgiler içeriyor.


Octopart Devre elemanlarını bulabilmek için Google türünde bir arama motoru. Bulduğunuz devre elemanlarının ayrıntılı açıklamalarına da ulaşabilirsiniz. Arama yaparken biraz uğraşmayı da göze almak lazım.


ePanorama.net Sadece elektronik devre değil, elektroniğin her dalı ile ilgili yüzlerce bağlantı bulabileceğiniz tam bir bilgi deposu.


High Voltage Lab Adı ile pek alakası olmayan bir site. Daha çok elektronik hobi devreleri üzerine yoğunlaşıyor.


Pinouts.ru Tasarımı pek güzel olmasa da, pek çok cihazın konnektörlerinin bağlantı şemasını bulabileceğiniz, faydalı bir kaynak.


Son Güncelleme : 06/06/2016



ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (İNGİLİZCE) ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (İNGİLİZCE) Reviewed by Fırat Tarman on Kasım 30, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.