Kitap : Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi


Bilginin lüzumsuzu olur mu? Bence olmaz. Bilgi, bilgidir.

Internetin hayal dahi edilemediği zamanlarda geçirdiğim çocukluğumda, canım sıkıldıkça ansiklopedi okudum. Okuduğum bazı bilgiler gerçekten de "hayatta ne işime yarayacak?" diye düşündüğüm bilgilerdi, bazılarını ise hayat boyunca unutmadım.

Bu kitap beni o eski günlere götürdü. Ansiklopediden rastgele seçerek madde okumak yerine, belli bir düzenle oluşturulmuş maddeler var içinde. Günlük hayatta belki de hiç üzerinde düşünmediğimiz, ama neden öyle olduğunu da bilmediğimiz şeyler üzerine.

İngiltere'de trafik neden soldan akar? Trafik lambaları neden kırmızı, sarı ve yeşildir? Neden tahtaya vuruyoruz? 24 ayar altın ne demektir? Jet-lag nedir? Saçlar neden beyazlar? Kırmızı renk boğayı niçin kızdırır? Bumerang nasıl geri geliyor? Biber neden acıdır? Gökyüzü neden mavidir?

Kitabın 8 bölümünün içinden rastgele seçtiğim bu soruların kaçının cevabını biliyorsunuz? Büyük bir kısmının üzerinde düşünmeden geçmiş olabiliriz. Toplamda bunlara benzer 139 soru var kitabın içinde.

Bilime ve öğrenmeye tutkulu iseniz, keyifle okuyacağınız bir kitap.
Kitap : Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi Kitap : Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi Reviewed by Fırat Tarman on Haziran 29, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.