Kitap : Bilim Kurguları

Kitabın ismi "Bilim Kurguları" ama, bilimkurgu ile bir ilgisi yok. "Bilimsel temellere dayanan gelecek tasarımları" üzerine. O nedenle de bilimkurgu romanlarından alışık olduğumuz fantastik buluşlar, yolculuklar ya da öyküler üzerine bir kitap değil bu.

Yazarı, Nobel ödüllü teorik fizikçi, Hollandalı Gerard't Hooft. Teorik fizikçi bir bilim adamının öykü anlatır gibi anlatması pek görülmüş bir şey değil. Ancak Hooft'un da örneğin bir Carl Sagan gibi akıcı ve sıkılmadan okuyacağınız bir kitap yazabildiğini söylersem haksızlık yapmış olurum.

Popüler ve biraz da fantazisi bol bilim kitaplarını okumaya meraklı okuyucu için fazla çekici olamayacak bir kitap olmuş. Hooft, Güneş Sisteminin dışına çıkılıp en yakın yıldıza dahi gidilemeyeceğini, uzaylı bir ırkla temasın neredeyse imkansız olduğunu, gezegenlerin kolonileştirilmesinin çok çok zor olduğunu yazıyor. Elbette bunların arkasındaki sağlam bilimsel argümanlarını da ekleyerek.

Popüler ve kolay okunan bilim kitaplarından hoşlanıyorsanız uzak durun. Bilimin gerçek sınırlarını öğrenmek ve gelecekte olacakları gerçekçi bir yaklaşım ile bilmek istiyorsanız da tavsiye ederim.




Kitap : Bilim Kurguları Kitap : Bilim Kurguları Reviewed by Fırat Tarman on Ocak 17, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.