Kitap : Bilimin Serüveni (4000 yıllık resimli)

Bu kitapta, insanlığın sonu gelmeyen merakının nasıl bilime dönüştüğü ve bilimin nasıl ilerlediği anlatılıyor.

"Radyonun ya da televizyonun düğmesine bastığımızda, hastalıklardan korunmak için aşı olduğumuzda, yeni doğan günle birlikte yükselip alçalıyor gibi gözükse de gerçekte Güneş'in değil Dünya'nın hareket ettiğini hatırladığımızda... işte tüm bu anlarda aslında yerkürenin fiziksel ve biyolojik fenomenlerini anlayabilmek uğruna insanlık tarafından sarfedilen binlerce yıllık çabanın ürünlerinden yararlanıyoruz. Kimi sırlar hala gizemini korusa da, bizler üzerinde yaşadığımız gezegenin ve onun ötesindeki evrenin doğası hakkında çok şey öğrendik. İşte bu bilgi arayışına 'bilim' diyoruz" Önsözün bu ilk birkaç cümlesi kitapta anlatılanlara ışık tutuyor.

Kitapta bilimin çeşitli dallarındaki ilerleme ayrı ayrı başlıklar halinde inceleniyor. Bu başlıklar şöyle;

- Gökler
- İnsan Bedeni
- Madde ve Enerji
- Yaşamın Kendisi
- Dünya ve Ay
- Zihin ve Davranış

Ağırlıklı olarak "Gökler"de astronominin, "İnsan Bedeni"nde tıp bilimlerinin, "Madde ve Enerji"de fiziğin, "Yaşamın Kendisi"nde biyolojinin, "Dünya ve Ay"da yerbilimlerinin ve "Zihin ve Davranış"ta da psikolojinin tarihi detaylandırılmış.

Hayat - Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi tanıtımında bahsettiğime benzer şekilde, bu kitap da iri boyutlu, ansiklopedi okuma hissi veren bir kitap.

Bilime ve bilim tarihine ilginiz varsa, tavsiye ederim.


Kitap : Bilimin Serüveni (4000 yıllık resimli) Kitap : Bilimin Serüveni (4000 yıllık resimli) Reviewed by Fırat Tarman on Aralık 12, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. NTV yayınlarından olduğu için onların sitesinden de alabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.