ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (TÜRKÇE)



Aşağıdaki siteler kendi araştırmalarım sırasında bulduğum Türkçe siteler olup, herhangi bir önem sırasına göre değil, harf sırasına göre dizilmişlerdir. Bu liste, kendi bilgisayarımdaki favoriler listesinin buraya aktarılmışıdır. Bilmediğim yüzlerce site olabilir, belki de en önemli siteleri buraya koymamış olabilirim. Bana bildirilen siteleri de kısa bir incelemeden sonra buraya ekleyeceğim. Giderek genişleyen ve yenilenen bir liste olmasına çalışıyorum.

320Volt Birçok yazarın katkıda bulunduğu bir blog sitesi. Aynı zamanda bir foruma da sahip.

Arduinom.org Arduino projeleri.

Devre Arşivi Blog formatında bir site. Çeşitli elektronik devreler, dönem ödevleri ve bitirme tezlerine konu olan devreler.

ElektrikBilim.com Elektrik, Elektronik, Bilim.

ElektrikForum.net Elektronik devreler, Arduino projeleri, teorik anlatım.

Elektronik Devreler ve Projeler Bu siteye ben devre ekliyorum. Genellikle kendi denediğim, bizzat yaptığım devreleri ya da ileride yapmayı düşündüğüm devreleri bu sitede bulunduruyorum. Benim şahsi "basit devreler" arşivim gibi görülebilir. Devreleri fonksiyonlarına göre ve içinde kullanılan entegre devrelere göre de kategorize ediyorum. Örneğin "555" etiketine tıkladığınızda, içinde 555 kullanılan tüm devreleri görebiliyorsunuz.

ElektronikDevreler.org Çeşitli devre şemaları.

Elektronik Hobi.com Önce bir köşe olarak başlayan, daha sonra kitaba ve web sayfasına dönüşen bilgi kaynağı.

ElektroTekno Bir forum sitesi, ancak çeşitli devrelere ulaşabileceğiniz forum alanları mevcut.

Teknomerkez Teknik Bilgiler Merkezi ama, elektronik projelere de yer veriliyor.


Son Güncelleme : 18/01/2018
ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (TÜRKÇE) ELEKTRONİK DEVRE VE PROJE SİTELERİ (TÜRKÇE) Reviewed by Fırat Tarman on Aralık 12, 2012 Rating: 5

18 yorum:

  1. değerli arkadaşlar pic artık demode olmaya başladı bundan sonra atmel kullanmalıyız
    http//:dijitalleddunyasi.com

    YanıtlaSil
  2. Bana göre 2 elektronik site var 1. 320volt.com 2. elektronikdevreler.org sitesi.Geri kalan siteler 5 para etmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kaliteli sitelerin sayısı artar

      Sil
    2. www.firatdeveci.com

      5 para etmez mi?

      Sil
  3. ii günler ben yasin bu işlerde yeniyim ben arabaların farları ile ilgili bir proje yapmak istiyorum bu projem hakkında sizden yardım istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Konuyu biraz açarsanız size yardımcı olabiliriz..

    YanıtlaSil
  5. Elektronik devreler konusunda çogu site 5 para etmez gerçekten ama bilindik siteler haricinde bir kaç site ciddi manada dikkatimi çekti hem güncel olmaları hemde yaptıkları işi videolarla desteklemeleri http://arduinom.org ve http://elektrikforum.net bu iki sitede bence kaliteli kaynaklar ve degerlendirilip desteklenmesi gerekiyor saygılar....

    YanıtlaSil
  6. Elektronikhobi.net sitesinde %90 ı ciddi emek verilerek hazırlanmış 1000den fazla devre ve proje var dostum. Yazanlara 1000 lerce lira ücret dağıtıldı bu sitede.

    YanıtlaSil
  7. ıyı gunler gunes panelı sarj kontrol cıhazı yapımı projemız var acaba yardımcı olabılrmısınız numara versenızde ırtıbata gecsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Maalesef zamanım ve iş durumum bu tür taleplere cevap vermem için müsait değil. Kolaylıklar dilerim...

      Sil
  8. http://elektronikprojem.com u da ekleyebiliriz listeye.

    YanıtlaSil
  9. merhabalar bizim bitirme tezimizde drf4432d20 ile alıcı verici devreleri kurmamız gerekiyor. dorjinin kullanımı hakkında pek fikrimiz yok araştırmalarımızda da alıcı verici devrelerinin kurulumunu bulamadık. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. merhabalar bizim drf4432d20 ile alıcı verici devresi yapmamız gerekiyor. araştırmalarımızda bu konu hakkında pek bilgi toplayamadık. nerden nasıl başlamamız gerekiyor bu konu hakkında bize yardımcı olabilir misiniz. şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu tür yardımları yapabilmek için zaman bulmam çok zor. Ürünün kitapçığı başlamak için en iyi yer http://www.dorji.com/docs/data/DRF4432D20.pdf

      Sil
  11. analiziniz için teşekkür ederim.. 2. sırada belirtilen devre arsiv sitesi tarafıma aittir. link güncellemesi yaparsanız sevinirim.. www.devrearsivi.com .. mobil sektöre adım atmış bulunmaktayız. playstore elektronik devreler ilk sırada uygulamamız mevcuttur. incelemenizi yapmanızı isteriz. iyi aksamlar..

    YanıtlaSil
  12. İncelemelerinizden dolayı teşekkür ederim.. 2 sırada belirttiğiniz devre arsiv tarafıma aittir. link güncellemesi yapmanızı talep ediyorum .. www.devrearsivi.com olacaktır. mobil uygulamamız yayına girdi.. playstore de elektronik devreler uygulaması ilk sırada yer almaktadır. incelemeleriniz bekler iyi aksamlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanki benden de bir devre mi almışsınız acaba? :-p

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.