Bir Google Drive Sorunu ve Hiç Akla Gelmeyecek Bir Çözüm

Windows XP ile bir Google Drive macerası...

Her türlü yedeklememi bulut üzerinde yapıyorum. Dizüstü bilgisayarımda Google Drive, Dropbox ve OneDrive yüklü. Ücretsiz verdikleri 15, 2 ve 7 GB disk alanı ile toplamda 24 GB'lık bir disk alanım var ve şimdilik önemli dosyalarım için bana yetiyor.

Bu aralar, uzun süredir pek kullanmadığım masaüstü bilgisayarımı da ara sıra kullanmaya başladım. Koltukta dizüstü ile yayılmak yerine, ergonomik bir koltuk ve büyük ekranda daha fazla zevk alınacağını hatırlattı bana. Ayrıca tarayıcım da masaüstü bilgisayarın yanında. Kablosuz seçeneği olmasına rağmen, tarama işlemi kablosuz kullanıldığında çok uzun sürüyor. Uzun lafın kısası, masaüstü bilgisayarıma da buluttaki dosyalarımı ve bulut programlarımı taşımaya karar verdim. Tarayıcının klasörünü de bulut klasörüne attığımdan, taradığım dökümanları anında tüm bilgisayarlarımda rahatça görebileceğim.

Masaüstü bilgisayarımda Windows XP ve Ubuntu seçeneklerim var. Windows XP'ye artık Microsoft'un desteği yok ve Microsoft sizi Windows 7 veya 8'e itmek için elinden geleni yapıyor. Şöyle bir baktım da, Windows terfisi, arada sırada kullandığım bir masaüstü için fazla lüks kaçıyor. Ben de bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.

İlk engeli OneDrive çıkardı. OneDrive'ın Windows XP desteği yok. Önemli dosyalarım Google Drive'da olduğu için pek önemsemedim, bir de Dropbox kurduğumda fazla sorun yok. OneDrive'a daha az kullandığım arşivleri kaydırdım. XP üzerinde Dropbox'u da hiç sorunsuz kurdum ve tekrar indirmek ile uğraşmamak için 2.5 GB'lık Dropbox arşivimi USB bellek ile taşıdım. Dropbox hiç sızlanmadan klasörü tanıdı ve 2 dakika içinde senkronizasyon tamamlanmıştı.

Sorunlar Google Drive ile başladı. Herhangi bir bilgisayara Google Drive kurduğunuzda, dosyaları Dropbox'ta yaptığım gibi taşımanıza izin vermiyor. İlla tüm dosyaları kendi indirecek. Hatta Google Drive'ın klasörünü bile değiştirseniz aynı sorun devam ediyor. 15 GB'ı kolayca taşıma seçeneği varken, tümünü indirmek zorunda kalmak can sıkıcı. Düşünün, bilgisayar değiştirdiğinizde ya da sabit diskiniz bozulduğunda bu indirme işlemi tekrarlanıyor. Tüm bu can sıkıntısına rağmen Google Drive'ı XP üzerine kurdum.


Ancak bir sorun vardı. Google Drive'ı kurduktan sonra, Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor. Google Drive'ı çalıştırdığımda ise beni bu boş pencere karşılıyordu. Yaklaşık bir saat hemen her şeyi denedim. Geri plandaki tüm uygulamaları kapattım, Google Drive'ı iki kez baştan kurdum, Dropbox'u sildim, proxy ayarları ile oynadım, Windows'u güvenli modda başlattım, sonuç yok...

Google Drive XP'de çalışıyor, bundan eminim. İngilizce destek sitelerinde araştırmaya başladım. Aynı sorunu yaşayıp, kurmaktan vazgeçen bayağı kişi varmış. Bu arada, konu ile ilgili bir ayrıntı vereyim; ben masaüstü bilgisayarımda da Chrome kullanıyorum ve varsayılan tarayıcım da Chrome. En sonunda bir ipucu yakaladım ve sorunu çözdüm.

Yukarıdaki pencereye tekrar bir göz atın, tanıdık gelecek. Evet, bir Internet Explorer penceresi! Kendi Chrome tarayıcısı olan Google'ın programı Google Drive, Windows Explorer'ı açmaya çalışıyor! Hem de Chrome varsayılan tarayıcı olmasına rağmen! Windows Explorer'da başka bir amaçla güvenliği biraz sıkılaştırmıştım. Bu yüzden Google Drive'ın şifre ekranı açılmıyordu. Internet Explorer'ın ayarlarını biraz gevşetince, sorun çözüldü.

Rakip tarayıcıyı açmaya çalışan Google programı da, bana bu yazıyı yazdırdı...
Bir Google Drive Sorunu ve Hiç Akla Gelmeyecek Bir Çözüm Bir Google Drive Sorunu ve Hiç Akla Gelmeyecek Bir Çözüm Reviewed by Fırat Tarman on Haziran 21, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.