Video #0010 : Ucuz multimetreler güvenli mi? Doğru ölçüyorlar mı? Detaylı sökme ve inceleme

Piyasada çok ucuz fiyatlarla multimetreler satılıyor. Bu multimetrelerin çoğunda benzer çipler kullanıldığı için, ölçümleri çok da hatalı değil. O açıdan, elbette profesyonel anlamda değil ama, düşük gerilimli günlük elektronik işlerde bu cihazları kullanmak bir sorun çıkarmaz.

 

Ancak bu cihazlarda ciddi bir güvenlik sorunu var. Ölçtüğünüz gerilim ve akım belli değerleri aştığında bu cihazlar hem kullanıcılar, hem de bağlandıkları cihazlar için ciddi riskler oluşturuyorlar.

 

Bu videoda, piyasada en düşük fiyatlar ile satılan 3 multimetreyi inceledim. İşin enteresan tarafı, tümünün üreticisi ayrı olmasına rağmen, hem model numaraları, hem de ölçüm aralıkları birbirlerine çok benziyor. Videoyu izledikten sonra sizler de özellikle yüksek gerilimlerde bu cihazları kullanmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini göreceksiniz.

 

Özetle, pil ölçme, basit 5V, 12V devrelerde gerilim ölçme, direnç ölçme gibi işler yapacaksanız bu cihazlar yeteri kadar iş görürler. Tehlikeli gerilim ve akımlarla uğraşacaksanız, bunlardan uzak durun.




Video #0010 : Ucuz multimetreler güvenli mi? Doğru ölçüyorlar mı? Detaylı sökme ve inceleme Video #0010 : Ucuz multimetreler güvenli mi? Doğru ölçüyorlar mı? Detaylı sökme ve inceleme Reviewed by Fırat Tarman on Temmuz 04, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.