Kitap : Alexander Graham Bell - Bağlantı Kurmak


"Sağırlara konuşmayı öğretme çabaları telefonu icat etmesine yol açan Bell, yaşamının sonuna kadar bir mucit olarak kalmış, havacılık konusunda bir öncü olmuş, kurduğu derneklerle pek çok bilim adamına araştırmalarında destek vermiştir". Kitabın tanıtım metninin girişi bu.

Aslında pek biyografi okumayı sevmem ama yine de okuduğunuzda ilginç bilgiler edinebiliyorsunuz. Bu kitabı okuduğumda da, Bell hakkında çok az şey bildiğimi farkettim. Tam bir bilim tutkunu olan Bell, pek çok alanda çalışmalar ve deneyler yapmış. Tabi her alanda uzman olmak ya da birşeyler üretmek mümkün değil. Kayınpederinin büyük desteği ile telefonun mucidi olarak ünlenen Bell, telefonu icadından sonra kalan yaşamında, 46 sene boyunca bilime katkıda bulunmaya çalışmış.

Kendi cahilliğime veriyorum ama, Alexander Graham Bell'in dünyaca ünlü Science dergisinin kurucusu olduğunu, National Geographic Society'nin kurucularından ve ilk başkanlarından olduğunu bilmiyordum. Havacılığın yeni yeni ortaya çıktığı dönemlerde de, alanın öncülerine destek vermiş. Değişik konularda çalışan birçok bilim adamına da maddi olarak yardımda bulunmuş.

Annesi ve eşi sağır olan Bell, tüm hayatı boyunca sağırlara yardımcı olacak araştırmalar, eğitim kurumları, eğitim yöntemleri üzerinde de çalışmış.

Ailesi de ilginç. Karısı, iki kızı ve iki damadı olmak üzere tüm ailesi bilim tutkunu imiş.

Değişik ve bilgilendirici bir biyografi okumak isterseniz tavsiye ederim.
Kitap : Alexander Graham Bell - Bağlantı Kurmak Kitap : Alexander Graham Bell - Bağlantı Kurmak Reviewed by Fırat Tarman on Mayıs 01, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.