Kitap : Kurumsal Yağ Sanatı

İş hayatı aslında normal hayatın bir yansımasıdır. Oradaki sorunların ve olayların çoğunu özel hayatınızdaki başka olaylar ile kolayca ilişkilendirebilir ve benzer tavırlar, durumlar ve insanlar görebilirsiniz.

Herkesten çok çalıştığınızı mı düşünüyorsunuz? Siz bu yeteneklerinizle ve eğitiminizle doğru dürüst bir kariyer elde edememişken, sürekli kaytaran, işleri başkalarının üzerine yıkan, devamlı kendi reklamını yapan, alttakini ezen, üsttekine sürekli yalakalık yapan tipler roket gibi yükseliyor mu? Birilerinin yapması gereken işleri hep siz yükleniyorsunuz, işin kaymağını başkaları mı yiyor? Üzerinizdeki yük arttıkça takdir görüp terfi alacağınıza, yükünüzü daha da arttıracak şeyler mi başınıza geliyor? Mevki ve para görünce insanların karakterleri 180 derece değişiyor mu?

İş hayatında bunlardan şikayet etmeyen çok az kişi vardır. Ama iş çözüm bulmaya gelince çoğu kişi zorlanır. Bu zorluğun özünde, iş hayatının harala güresi içinde kişilerin kendi durumlarını doğru analiz edememeleri ve bu yüzden de duruma uygun davranmayı genellikle becerememeleri yatar.

Boğaziçi Üniversitesinden hem yurt, hem de sınıf arkadaşım Yekta Özözer, uzun iş yaşamı ve yöneticilik kariyerinden çıkardığı analizleri bu kitapta toplamış. İş hayatından çekip çıkardığı hikayeleri, günlük hayattaki başka hikayelere ya da durumlara uyarlamış. Her ne kadar kitabın alt başlığı "İş Yaşamından Mizahi Öyküler" olsa da, bu hikayeleri biraz değiştirerek sizin yaşadığınız gerçek hikayelere hemen uyarlayabilirsiniz. Kitabın tadını kaçırmamak, ancak benzetmeleri örneklemek için sadece bir başlığını vereyim; "İş Yaşamı Aslında Bir King Oyunudur". Okuduğunuzda göreceğiniz benzerliğe şaşacaksınız.

Yekta sadece durum tespiti yapmakla yetinmeyip, her bölümün sonunda o bölümde anlatılan olumsuzluklarla nasıl başa çıkılacağını da kendi bakış açısı ile anlatmış. Yani çözümleri de vermiş bir bakıma.

160 sayfalık bu kitabı bir solukta bitirebilirsiniz. İçinden alacağınız dersler ise verdiğiniz zamana kesinlikle değecek.

Kitap : Kurumsal Yağ Sanatı Kitap : Kurumsal Yağ Sanatı Reviewed by Fırat Tarman on Haziran 06, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.