Kitap : Hayat - Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi

Tuhaf bir kitap tanıtacağım bu sefer. Benim gibi garip kitaplar okumayı sevenlerin hoşuna gidebilir.

Bu kitabı herhalde en iyi şu şekilde tarif edebilirim; hergün "tuhaf ama gerçek" bir bilgiyi bularak paylaşabileceğiniz bir kitap. "Tuhaf ama gerçek" adı ile bir Twitter ya da Facebook hesabı açsanız, en az iki-üç senelik, hatta daha fazla malzemeyi bu kitaptan çıkarabilirsiniz.

Amerika ya da başka ülkelerdeki abuk subuk yasalardan komplo teorilerine, saçma sapan rekorlardan değişik yemeklere kadar birbirinden alakasız yüzlerce konu var.

Kitabın bölümlenmesi bile garip. Toplam 7 bölüm var ama bölüm numaraları 1-2-3-7-8-12-13 şeklinde gidiyor.

Yazarı hakkında da kitabın tanıtımında şöyle yazıyor; "Tuhaf bilgiler toplamak Ian Harrison için bir alışkanlık. Zaman zaman mucitlik yapsa da, antik savaş meydanlarından modern buluşlara dek değişik alanlarda birçok kitabı bulunmaktadır."

Özetle, belirli bir konuda okumadan birçok konuda okumak, genel kültürünüze şaşırtıcı bilgiler katmak, hoşça vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap. Ama dikkat; büyükçe ve sert kapaklı olduğu için seyahatte, tatilde yanınıza alıp, tek elle tutarak okunabilecek bir kitap değil. Internette her bilgiye ulaşamadığımız zamanlarda bazen rastgele bir harf açıp ansiklopedi okurdum. Bu kitabın sayfalarını da çevirdikçe aynı tadı aldığımı söyleyebilirim.


Kitap : Hayat - Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi Kitap : Hayat - Bir Ziyaretçinin Yeryüzü Rehberi Reviewed by Fırat Tarman on Kasım 25, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.