Teknoloji Özürlülük

Teknoloji marketlerine gittiğimde çevremdekilere sinir olmadan yapamam, bilgisizlik ve teknoloji özürü canımı sıkar. Gerçekten teknolojinin nimetlerinden anlayan ve doğru kullanabilen o kadar az insan var ki! Satıcıların (genelde) bilgisizliği de çok can sıkıcıdır.

Bir teknoloji marketinde etrafınıza dikkatle bakın. Her zaman tıklım tıklım olan tek bölüm cep telefonu bölümüdür. Daha 15-20 sene önce mobil teknolojiden habersiz mutlu mesut yaşayan insanlar (GSM telefonların Türkiye'de ilk kullanımı 1994), şimdi yanlarında cep telefonları olmadığında kendilerini çıplak gibi hissetmeye başladılar. Telefonlarla ilgili bir sürü özelliği ise diğer teknolojik aletlere göre daha iyi öğrendiler. Bu nedenle telefon standlarına ilgi büyük. Tabii ki özelliklerini sonuna kadar kullanan yine çok az, ama diğer teknoloji ürünlerde durum çok daha feci ve bilgisizlik had safhada devam ediyor. İnsanları bilgilendirme görevini üstlenen satıcılar da genelde bilgisiz olduğundan satın almalar tamamen bilinçsiz yönlendirmelere bağlı oluyor. "Akıllı" telefonlar herkesin elinde, ama bazen telefonların sahiplerinden akıllı olduğunu düşündüğüm durumları da görüyorum. 

Herkesin benim kadar teknolojinin içine dalması tabii beklenmez ama az bir şeyler de öğrenin kardeşim... Sırf tipini, ayak şeklini beğenerek televizyon alan mı ararsın, sabit disk, RAM, GB gibi terimlerle kafası iyice karıştırılıp PC alan mı? Ama olsun, paranızı bol bol harcayın başkasının yarattığı teknolojilere. Nasıl olsa dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşıyoruz!

Gençliğimiz de maalesef teknoloji konusunda iyiye gitmiyor. Yeni nesilin teknolojiyi çok daha iyi kullandığını düşünmediğimi daha önce yazmıştım. Teknolojiyi bilinçsiz kullanmak yerine, teknolojiyi üreten bir ülke olmadıkça da maalesef özürlülüğümüz devam edecek.
Teknoloji Özürlülük Teknoloji Özürlülük Reviewed by Fırat Tarman on Ağustos 24, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.