Google Arama Sonuçlarında İlk Sıraya Nasıl Çıkılır?

Bir web sayfası tasarlayan ya da blog yazan herkesin hayali, Google arama sonuçlarında en üste çıkabilmektir.

Sonuçları düzenlemek Google'ın elinde olsa da, bizim elimizde de SEO (Search Engine Optimization = Arama Motoru Optimizasyonu) adı verilen bir araç var. Bu önerileri kullanarak sayfanızın Google arama sonuçlarında en üstlerde yer almasını sağlayabilirsiniz.

Sonuçların en üstünde yer almanın yolu, doğru anahtar kelimeleri seçmek ve "Google Page Rank" değerini yükseltmekten geçiyor. Aşağıda madde madde listelediğim tavsiyeler, arama sonuçlarında ilk sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır. Sadece okumakla yetinmeyip, aynı zamanda siz de denemelisiniz.

1. Özgün, uzun ve ilgi çekici içerik yazın
Elbette söylemek yapmaktan çok daha kolay. Blog ya da SEO konusunda yazan herkes aynı şeyi söylüyor. Ancak gerçekten de iyi bir içerik, başarının anahtarı. Düşünmeden, çalakalem yazmayın. Ayrıca imlanıza ve hangi dilde yazıyorsanız, o dili iyi kullanmaya dikkat edin.

2. Yazınızı SEO için en uygun hale getirin
Bunu yapabilmek için pekçok yöntem var. En önemli olanlarını saymaya çalışayım; Başlığınızda mümkün olduğu kadar doğru bir anahtar sözcük seçmeye çalışın. Bunun için "Keyword" araması yaptırabilirsiniz. Resimlerinizi de aramalara dahil edebilmek için resimlere altyazı yazmayı unutmayın. Diğer yazılarınıza bağlantı verin. Anahtar sözcükleri hem başlıkta, hem yazının içinde hem de yorum alanlarında kullanın.

3. Yazınıza bağlantılar (backlink) alın.
Bunun için, sizinle aynı konular üzerinde yazan ve ziyaretçi sayısı yüksek sitelerin yazılarının altına yorum yazın. Daha garantili bir yöntem olarak, eğer becerebilirseniz ve sahibini ikna edebilirseniz, sizden daha yüksek sıralardaki bloglara misafir blogcu olun. Alacağınız bağlantı(lar) sayesinde, o blogların trafiği, size de katkı sağlayacaktır. 

4. Sosyal medyayı kullanın
Facebook grupları çok iyi bir tıklanma trafiği sağlayabiliyor. Ancak sadece Facebook ile sınırlı kalmayıp, içeriğinizi Twitter, Google+, Pinterest ve StumbleUpon gibi siteler üzerinden de gönderin.

5. Asla başkalarını kopyalamayın, (ç)alıntı yapmayın
Konu bulamayan ya da iyi yazamayan blog yazarlarının yaptığı en büyük hatalardan biri, içeriği başka bir siteden aynen kopyalamak. Teknomani'den de hiç düzeltme, oynama yapmadan, kaynak belirtmeden (ç)alan bazı siteler var. Şimdilik sadece uyarı yazmakla yetiniyorum. Google'ın geliştirdiği Panda uygulaması ise bundan fazlasını yapıp, benzer/kopya/çalıntı içerik kullanan siteleri buluyor. Çalıntıyı tespit ederse, o siteyi arama sonuçlarından tamamen çıkarıyor ya da en diplere atıyor. Hatta çalıntı yazıyı Blogger'da yazmışsanız, Google oradan yazıyı silebilecek kadar ileri gidebiliyor... Özetle, başkalarından çalarsanız, bu size er-geç geri dönecektir.

Bu tavsiyeleri uyguladığınızda, arama sayfalarında yükselmeye başladığınızı göreceksiniz. Ancak hiçbir ilerleme anında olmayacaktır, biraz sabırlı olmalı ve zaman tanımalısınız.
Google Arama Sonuçlarında İlk Sıraya Nasıl Çıkılır? Google Arama Sonuçlarında İlk Sıraya Nasıl Çıkılır? Reviewed by Fırat Tarman on Nisan 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.