Kitap : Marslı


Uzun süredir ilk defa 400'ün üzerinde sayfası olan bir kitabı birkaç saatte bitirdim.

Kitabın konusunu kısaca özetleyen bir videoya bakalım önce;



Zaman yolculukları, galaksiler arasında birkaç saatlik uçuşlar gibi fantaziler hoş vakit geçirtse de, favorim olmadılar hiçbir zaman. Bilimsel gerçekleri de göz önüne alan bilimkurgu kitaplarını her zaman daha fazla seviyorum. Bu kitap da onlardan biri.

Kitabın özetini en kolay şekilde şöyle yapabilirim; Mars'ta geçen bir Robinson Crusoe öyküsü. Yakın bir gelecekte geçtiğini tahmin ettiğimiz romanda, insanlığın üçüncü insanlı Mars görevi, çok daha uzun planlandığı halde 6. gününde bir Mars fırtınası sebebi ile iptal edilir. Kitabın hemen başında detaylandırılan birtakım aksaklıklar dolayısı ile Mark Witney adlı kişi öldü sanılarak Mars'ta terk edilir. Hem botanik uzmanı hem de (nasıl oluyorsa) makine mühendisi olan Witney, sadece 30 günlük kullanım için hazırlanmış bir Mars üssünde yalnız başına yaşamaya mahkum olur. Bir sonraki iniş 1425 gün sonra ve 3200 km uzağa yapılacaktır. Yani umut neredeyse sıfırdır.

Bir sonraki Mars görevine kadar hayatta kalmaya kararlı olan Witney, elindeki herşeyi bu amaç için kullanmaya başlar. Bunu yapabilmek için, dışkısını bile kullanmak zorundadır.

Bir kez başlayınca elinizden bırakmayıp, bitirmek isteyeceğiniz bir kitap.

Bir de uyarı; kitabın orjinal İngilizce baskısındaki birçok küfürlü ifade, Türkçe'ye birebir karşılıkları ile çevrilmiş. Yani, kitap çocukların eline geçmezse iyi olur.



Kitap : Marslı Kitap : Marslı Reviewed by Fırat Tarman on Mayıs 15, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.