Az bilinen Google gerçekleri

Internet'e girip de, Google'ı bilmeyen yok. Ancak aşağıdaki (bazıları saçma) şeyleri bilen herhalde çok azdır.
Bu bilgilere bir göz atalım;

1) Google sayfası, Internet'in en hızlı yüklenen sayfalarından biridir. Bu nedenle herkes test için bu sayfayı kullanıyor. 

2) Google'ın Amerika'daki merkezinin önünde bir dinazor heykeli var. Bu T-rex heykelinin adı "Stan". Binalarının yakınında bir dinazor fosili bulununca, onlar da bu heykeli dikmişler.

3) Gmail'in dil seçenekleri arasında Çerokice bile var! Kızılderililerden bir özür dileme şekli belki de! 

4) Her saniye Google'da tam 2 milyon arama yapılıyor.

5) Çalışanların ofise evcil hayvanlarını getirmeleri serbest. Köpek sahipleri çoğunlukta olduğu için ofislerde köpekten geçilmiyor. Kedisi olanlara dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

6) Google'ın sahip olduğu YouTube'da her ay 6 milyar saatlik video izleniyor. Bu, yaklaşık olarak dünyadaki her kişi için 1 saat video anlamına geliyor.

7) "Kendimi şanslı hissediyorum" düğmesi için Google yılda 110 milyon dolar harcamaktadır.



8) İsminin yanlış yazılma olasılığına karşı Google, gooogle.com, gogle.com googlr.com ve benzeri isimleri de satın almıştır. Hatta 466453.com bile Google'a aittir. (Telefonda Google yazmak isterseniz 4,6,6,4,5,3 tuşlarına basmak gerekmektedir.)

9) Google'ın geçen sene (2013) reklam gelirleri 55.5 milyar dolardır. Bu gelir, toplam gelirin %90'ının oluşturmaktadır. Sayfalarda çıkan reklamlara bir de bu gözle bakın.

10) Google merkezindeki bazı alanlarda çimler çok uzayınca çimlere keçiler salınmaktadır. İnanmayan Google'ın resmi bloguna bakabilir (İngilizce). 

11) Çalışanlardan birinin küçük kızı, Google'a babasının çok çalıştığını anlattığı ve yaş gününde izinli olmasını rica eden bir mektup gönderir. Kızın babasına 1 hafta izin verirler!

12) Google Haritalardaki sokak görüntüleri için (Google Street View) 8 milyon kilometre yol yapılmış ve fotoğraflanmıştır.
Az bilinen Google gerçekleri Az bilinen Google gerçekleri Reviewed by Fırat Tarman on Eylül 08, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Çok güzel! Keçilere bayıldım. Bu insanların kalbi olması çok hoş..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.