Twitter’da Takipçi Satın Almayın

Pekçok kişi ve firma, Twitter’da takipçi satın alıyor. Takipçi sayınızı arttırma iddiasında takipçi satan pekçok da satıcı var. Ancak bu hiç de iyi bir fikir değil.

İşte Twitter’da takipçi satın almanın negatif etkileri;

- Öncelikle kişisel imajınız ya da firma imajınız ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabilir. Ben kendi adıma, takipçi satın aldığını düşündüğüm bir firmaya ya da kişiye güven duymam. Sosyal medya gibi, bilginin ışık hızıyla yayıldığı bir ortamda zaten bu yaptığınız gizli de kalmayacaktır.

- Twitter, kuşkulu bulduğu ya da aktif olmayan hesapları 3-4 ay içinde kapatıyor. Satın alınan takipçilerin çok büyük bir bölümü de bu kategoride. Yani takipçi satın aldıktan en fazla 3-4 ay sonra, takipçi sayısında ani düşüşler yaşamanız büyük olasılık. Bu ani düşüşler, kişiler ya da firmalar için prestij kaybına yol açıyor.

- Takipçi listenize bakıldığında takipçi satın aldığınızı anlamak çok kolay. Takipçi satan sitelerden gelen profillerin hepsi birbirine benziyor, genelde profil resmi (varsa) tekdüze ve altında yazan takipçi bilgileri de saçma sapan şeyler. Twitter’ın önerdiği takipçilere dikkat ederseniz, benzer takipçileri ve benzer ilgi alanlarını göz önüne aldığını görebilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında ve aslında bu hesapların çoğunun da zaten aktif olmayan hesaplar olduğu düşünülürse, takipçiniz olan bu saçma profiller size fazladan hiçbir şey getirmeyecektir. Spam gönderen profiller bile Twitter’ın gözünde bunlardan daha iyi durumda, çünkü en azından aktifler.

- “Kampanya” adı altında, sanki takipçi satın almıyormuş gibi göstermek de, Twitter kullanıcılarının zekaları ile alay etmek demek. Kimse artık bu numaraları yutmuyor.

Yapılacak en iyi şey, özgün içerik yaratarak diğer hesaplara göre fark yaratmak. Takipçiler eninde sonunda gelecektir. Aşırı bilgi bombardımanı altında olduğumuz bu platformlarda, özgün ve katma değer yaratan hesapların eninde sonunda başarıya ulaşacaklarına inanıyorum.
Twitter’da Takipçi Satın Almayın Twitter’da Takipçi Satın Almayın Reviewed by Fırat Tarman on Şubat 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.