Hollywood Bilgisayarları ve Komik Hataları

Genellikle Hollywood filmlerini izlerken bilgisayarlı sahnelerde beni  ya gülme alır ya da yapılan aptalca yorumlara ve işlemlere sinirlenirim. Aşağıda bu tür filmlerde artık klişeleşmiş olan bilgisayar hatalarını ve komikliklerini bulabilirsiniz.

**********************************************************************************************************
Bu yazının daha güncel bir sürümü de vardır. Güncel sürümü okumak için tıklayın...
**********************************************************************************************************

1-     Bilgisayara girilemediğinde (ACCESS DENIED) mutlaka bir yolu bulunur, kesinlikle bir çözümü vardır.

2-     Bir işlem ne kadar karmaşık olursa olsun 3 saniyenin altında yapılır. Modemlerin hızı 2 GB/sn. civarındadır.

3-     Bir fabrika, elektrik santralı, nükleer santral ya da füzenin nedense önce kontrol paneli ısınır, yanmaya başlar, ardından da bütün bina havaya uçar!

4-      Bir bomba düzeneğini kontrol eden elektronik devrenin üzerinde mutlaka geri sayan dijital bir sayaç olmalıdır, yoksa düzenek asla çalışmaz.

5-      Ekranda görünen bir dosyayı silerseniz, o dosya dünya yüzündeki bütün disklerden, diğer bilgisayarlardan ve bellekten  sonsuza kadar kaybolur. Yedekleme yoktur, dosya kurtarma yazılımları bilinmez.

6-      Bir diskte şifreli dosyalar varsa, diski bilgisayara takar takmaz bilgisayar şifre sorar.

7-      Bütün diskleri bütün bilgisayarlar okuyabilir, bütün yazılımlar her platformda çalışır.

8-      Ekipman ne kadar yüksek teknolojili ise, o kadar çok düğmesi olur. Nedense hiç bir düğmenin üzerinde isim ya da bir şekil olmaz!

9-      Ne kadar eski olursa olsun bütün bilgisayarlarda 3 boyutlu, yüksek rezolüsyonlu ve gerçek zamanlı grafikler standartdır.

10-   20 senelik dizüstü bile video görüşme yapabilir ve süper bilgisayar hızındadır.

11-   Oyuncu ekrana bakarken yüzünde ekranın yansıması olur, bütün ekranlar inanılmaz parlaktır.

12-   Bilgisayarlar asla çökmez, kullanıcılar asla hata yapmaz.

13-   Herhangi bir bilgisayarda dünyada yaşayan herhangi birinin tüm bilgilerine ulaşmak çocuk oyuncağıdır. Tüm adli siciller, banka hesapları ve diğer bilgiler internet üzerinden herkese açıktır.

14-   Kurtuluş Günü (Independence Day) filminde olduğu gibi, bir dizüstü bilgisayarda çalıştırılan virüs yükleme programı her bilgisayarı etkileyebilir, uzaylıların bilgisayarları da dahil!

15-   Milyonlarca satır programı olan ve milyonlarca dolarlık bir parkı yöneten (Jurassic Park) süperbilgisayarı 13 yaşında bir çocuk kullanabilir, hayatında Unix kullanmamış olsa bile. Zaten Unix bilgisayarın kullanıcı arayüzü Mac, dosyalama sistemi DOS’tur ama aynı zamanda süper bilgisayardır.

16-   Aslında herkes her bilgisayarı kullanabilmektedir. Zaman yolcuları eski zamanlara dönüp DOS bilgisayarı hiç sorunsuz hemen kullanır.

17-   Bir virüs ya da zararlı programı bilgisayarın fişini çekerek durduramazsınız. Bütün bu virüslerin ve zararlı programların dahili bataryası vardır çünkü!

18-   Yine zararlı bir virüsün ya da programın yüklenmesini telefon hattını kopararak önleyemezsiniz. Bir şekilde kablosuz da işini yapar.

19-   Bilgisayarlar sadece Hacker’lar ve virüsler tarafından çökertilebilir. Normalde asla çökmezler.

20-   Bütün ekran yazıları 72 punto olmak zorundadır.

21-   Bilgisayarı yeniden başlatmanın tek yolu, binanın elektriğini kesmektir.

22-   Şifreler en çok 3 kerede tahmin edilebilir. 3 kerede şifreyi bulamazsanız vazgeçmeniz gerekir.

23-   Tüm programlar, tüm sistemlerde “ENTER”a basarak çalışır.

24-   Bütün kameralar, tarayıcılar ve fotoğraf makinaları 500 Megapiksel çözünürlüktedir. Herhangi bir imajı bozulma olmadan sonsuza kadar büyütebilirsiniz.

25-   Güvenlik için asla tedbir alınmaz. Dışarıdan gelen biri koca uzay aracını uçurabilir.

26-   Bütün Hacker’lar siyah ya da Hawai yazılı tişört giymek zorundadır.

27-   Gelen tüm mesajlar harf harf gelip ekrana yansır. E-mail telgraf gibi çalışmaktadır.

28-   E-mail geldiğinde bütün ekranı kaplayacak şekilde kendi kendine açılır.

29-   Kimse Windows kullanmaz. Macintosh pazar payı en az %75’tir.

30-   Karmaşık grafik işlemleri, kullanıcı arayüzü kullanımları sadece klavye ile yapılabilir. Fare benzeri şeyler kullanmaya gerek yoktur.

31-   Bir robotun gözleri kırmızıya dönerse, başınız dertte demektir, kötü kişilik olmuştur.

32-   Cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar asla şarja ihtiyaç duymaz, pil ömürleri neredeyse sonsuzdur. Ancak yardım çağırmaya kalkarsanız hemen pilleri biter.

33-   Resim ve ses gönderiminde gecikme söz konusu değildir. Örneğin Mars ile hiç gecikme olmadan eş zamanlı konuşulabilir. Star Wars’ta olduğu gibi binlerce ışık yılı ötedekilerle bile 3 boyutlu hologramlar ile ve eş zamanlı konuşulur.

34-   Çalışmayan bir bilgisayar ya da sisteme son çare olarak tekme ya da yumruk vurulur. %99 ihtimalle çalışır.

35-   Kapının şifresini bilmiyorsanız elektronik düzeneğe ateş edin. Elektronik devresi vurulunca bütün kapılar otomatik açılır.

36-   Dokunmatik ekranlara dokunduğunuzda mutlaka ses çıkarırlar.

37-   Bir ekrana şifre girilirken, ***** şeklinde gösterim yerine, şifreyi herkesin görebileceği şekilde ve 96 punto olarak girmek esastır. Hatta şifre girilen ekranın bir kopyası duvardaki dev ekrana yansıtılır. Kimse kimsenin şifresine bakmaz, güvenlik sorunları oluşmaz.


Benzer bir çok hata ve komiklik bulunabilir. Bu filmleri yaparken neden bir uzmana danışmazlar ya da gerçeğe yakın sahneler çekmezler, anlamakta zorlanıyorum...



Hollywood Bilgisayarları ve Komik Hataları Hollywood Bilgisayarları ve Komik Hataları Reviewed by Fırat Tarman on Mayıs 18, 2012 Rating: 5

2 yorum:

  1. "Bu filmleri yaparken neden bir uzmana danışmazlar ya da gerçeğe yakın sahneler çekmezler, anlamakta zorlanıyorum..."

    Çünkü aksi takdirde, filmler çok sıkıcı olur ve kimse izlemez. Bu da biz bilgisayarcıların gerçek hayatının ne karar sıkıcı olduğunu gösteriyor... :)

    YanıtlaSil
  2. Ben sıkıcı filmleri tercih ediyorum valla, zekamla alay eden kurguları seyretmektense...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.